Aby makaron i inne wyroby
mączne nie sklejały się podczas gotowania,musisz dolać do mocno
osolonej wody trochę oleju. Po ugotowaniu zawsze przelewaj makaron zimną
wodą!
A ja (od kucharza w restauracji) słyszałam,że dodawanie oleju do wody nie ma ŻADNEGO pływu na to czy sie sklei czy nie,to tylko marnowanie pieniędzy. Odrobiną oliwy (max łyzeczka) powinno sie makaron polac PO ugotowaniu.
A ja (od kucharza w restauracji) słyszałam,że dodawanie oleju do wody nie ma ŻADNEGO pływu na to czy sie sklei czy nie,to tylko marnowanie pieniędzy. Odrobiną oliwy (max łyzeczka) powinno sie makaron polac PO ugotowaniu.
OdpowiedzUsuńMi się nigdy nie zlepił, więc nie wiem czy to prawda czy nie ;)
UsuńTo ugotuj raz bez oleju tylko przemieszaj w trakcie ze 2-3 razy:)
OdpowiedzUsuńOk :D
Usuń